• Zijn uw ontruimingsplattegronden in orde?
  • Zijn uw ontruimingsplattegronden in orde?

Vluchtwegplattegronden NEN-ISO 7010

Vluchtwegplattegronden zijn plattegronden die op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw hangen en aangeven welke vluchtroutes men kan nemen tijdens een noodsituatie, bijvoorbeeld bij brand. Ze zijn er ter oriëntatie van zowel de bezoekers als de eigen medewerkers in het gebouw.

In het kader van de brandveiligheid dienen deze vluchtwegplattegronden op A3 formaat in elk type gebouw in Nederland aanwezig te zijn. Arbo Vitalus is marktleider op dit gebied.

Op welke plek in een gebouw plaats je de vluchtwegplattegronden?
Vluchtwegplattegronden zijn bedoeld om preventief te gebruiken. Mensen moeten in de gelegenheid komen om zich vooraf erop te kunnen oriënteren. De plattegronden kunnen daarom het best geplaatst worden op plekken waar veel mensen bij elkaar komen of langs lopen. Hierbij kunt u denken aan ontvangstruimtes, kantines, in de buurt van liften, koffieautomaten, kopieermachines, wachtruimtes, in de buurt van de toiletgroepen en in gangen. Wij geven u daarover vrijblijvend advies.

Zorg ervoor dat de brandweer bij een calamiteit snel de beschikking heeft over een vluchtwegplattegrond van het gebouw. Zij zijn dan op de hoogte over de indeling van het gebouw en kunnen dan snel en effectief maatregelen nemen.

Voldoen aan nieuwe NEN-EN-ISO 7010 en herziene 1414 norm
Wereldwijd is er een nieuwe internationale standaard ingevoerd voor veiligheidssymbolen: de NEN-EN-ISO 7010. Ook in Nederland is men verplicht deze nieuwe symbolen te gebruiken en wij lopen hier in voorop. Helaas zijn er nog aanbieders die vluchtwegplattegronden aanbieden die niet voldoen aan de huidige NEN-eisen.

Ontwerp
De vluchtwegplattegronden worden door onze bouwkundig tekenaars gemaakt op A-3 formaat en groter, conform de nieuwe NEN-ISO normen en laatste trends en ontwikkelingen. Het ontwerp sluit volledig aan op uw huisstijl en kunnen uw kleuren en logo's toevoegen, zodat het een passend geheel wordt. U heeft keuze uit verschillende lijsten en materialen. Voor het bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan maken we de tekeningen op A4-formaat. Arbo Vitalus onderscheidt zich door haar professionaliteit, gunstige prijsstelling en een goede service.

Voorbeeld ontruimingsplattegrondVoorbeeld instructiekaarten

Instructiekaarten
Eventueel kan een instructiekaart worden gemaakt die naast de vluchtwegplattegronden wordt opgehangen met veiligheidsinstructies; wat te doen bij een ongeval, brand of ontruiming. Of men kan er voor kiezen om deze kaarten verspreid over ruimtes in het gebouw op te hangen. We maken deze instructiekaarten in verschillende uitvoeringen.

Onze werkwijze
Op basis van tekeningen van het gebouw beginnen we met het maken van de concepten. Er wordt rekening gehouden met eventuele verbouwingen en nieuwe indelingen in het gebouw. De concept tekeningen worden u aangeboden en aangepast. Het resultaat zijn plattegronden die volledig aansluiten op uw bedrijfssituatie. Onze klanten komen uit praktisch alle branches, van MKB-bedrijven tot multinationals.

Enkele voorbeelden
Onderstaand vind u een overzicht met een kleine selectie van klanten waarvoor we de plattegronden gemaakt hebben.

Heeft u belangstelling? We maken geheel vrijblijvend een een offerte op maat en sturen u een aantal voorbeelden.

Enkele Referenties